Pfalz är ett av Tysklands mest framstående vindistrikt. Här på gränsen mot Frankrike hittar vi många avTysklands mest kända vinmakare som producerar såväl vita som röda viner av ypperst kvalitet. I utbudet avdruvor hittar vi naturligtvis de tyska favoriterna Riesling och Pinot Noir men också internationella druvor som
Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon Syrah och Tempranillo. Att Munskänkarna utsett Pfalz till ”Årets Vinort” är ett gott betyg till denna framgångssaga bland vindistrikt. Våra vinprovningarhar vi hos idel välkända och framgångsrika vinmakare.

Dag 1: Skåne– Kassel
Vi startar vår resa under tidiga morgontimmar. Dagen tar oss viaÖresundsbron och färja Rödby-Puttgarten till Tyskland. Städersom Lübeck, Hamburg och Hannover passerar förbi våra bussfönster. Under dagen stannar vi till för lunch och underkvällen når vi vårt hotell i Kassel för middag och övernattning.

Dag 2: Via Weingut Knipser till Neustadt an der Weinstrasse
Vi inleder dagen med frukost på hotellet innan vi påbörjar dagens korta dagsetapp. Efter ett lunchstopp når vi Pfalz, Vi inleder vårvistelse i detta vindistrikt med en vinprovning hos ansedda Weingut Knipser. Under sen eftermiddag når vi Achat HotelPremium i Neustadt an der Weinstrasse. Senare serveras kvällens middag.

Dag 3-4: Pfalz
Våra dagar i Pfalz fyller med upplevelser, härliga miljöer ochriktigt bra viner. Vi besöker vinmetropolerna Deidesheim ochBad Dürkheim, den sistnämnda staden som är känd för såvälvärldens största vinfat som den största vinfesten i världen. Vifärdas längs distriktets egen vinväg och provar viner på ett flertal kända vingårdar.


Våra vinprovningar
Weingut Knipser en ansedd producent som ofta nämns när mandiskuterar Tysklands bästa rödviner. Weingut Matthias Gaulproducerar viner av toppkvalitet och har vid ett flertal tillfällenvunnit priset för landets bästa rödvin, senast för en Caberne tFranc. Vi besöker också storheter som Phillipp Kuhn och Friedrich Becker samt genomför en sektprovning hos Reichsratvon Buhl, som producerar bubbel i världsklass.

Dag 5: Vinprovning och vidare till Göttingen
Efter frukost lastar vi bussen och styr norrut. Innan vi lämnar Pfalz stannar vi till hos ännu en ansedd vinmakare, Phillipp Kuhn. Att Pfalz är ett distrikt där innovationskraften är stor bevisar också det faktum att man på denna vingård faktiskt producerat viner på Sangiovese. Efter besöket här rullar vi vidare för lunch och underkvällen anländer vi till vårt hotell i Göttingen för middag.

Dag 6: Göttingen – Skåne
Efter frukost på hotellet påbörjar vi resans avslutande etapp.Om vi har plats i bussen efter alla vininköp gör vi ett stopp viden ”gränsbutik” för lite kompletterande inköp. Under kvällen är vi tillbaka i Skåne.


Pris:13.490 kr / person
Tillägg för enkelrum: 1.650 kr

I priset ingår:
Buss från Vannarpsbussarna i 6 dagar,, 5 nätter påhotell inkl. frukost, 5 middagar, 5 luncher (någon i form av picnic) och fem vinprovningar. Reselöedare är Anders Olssom

© Vannarpsbussarna AB. | Webb Amiras Design