Rostock har en av Tysklands bästa julmarknader. I stadens centrum, som dallrar av magisk julstämning, hittar vi såväl marknadsbodar som erbjuder allt som hör julen till, som ett regelrätt shoppingstråk med mängder av butiker och restauranger. Eller varför inte avnjuta en kopp glühwein och en currywurst i någon av de många matvagnarna. Välkomna till Rostock!

Dag 1: Vi lämnar vår hemort på morgonen för att ta oss genom Danmark. Via färja till Tyskland anländer vi under eftermiddagen till Rostock där vi checkar in på centralt belägna Motel One. Nu är det bara att ge sig ut i stadens vimmel och njuta av den härliga julstämningen. Under kvällen finns möjlighet att följa med på gemensam middag på en trevlig restaurang.

Dag 2: Efter frukost inleder vi dagen med en kort stadspromenad i denna gamla genuina Hansastad. Därefter är dagen till fritt förfogande att njuta av stadens alla begivelser och sevärdheter. På kvällen kan ni följa med på gemensam middag.

Dag 3: Efter frukost gör vi en utflykt till Hansestaden Wismar. Här har man varje år en ”Schwedenfest” som minner invånarna om att staden var svensk från 1648 till 1803. I Wismars genuina stadskärna huserar också stadens julmarknad där vi tillbringa en del av dagen. Efter besöket i Wismar bär det i väg hemåt till Rostock där vi har en avslutande kväll med en gemensam middag för den som önskar.

Dag 4: Efter en god frukost lämnar vi Rostock för den här gången. Vi gör ett stopp för shopping av allehanda drycker innan vi rullar på färjan som tar oss över till Danmark. Under sen eftermiddag är vi tillbaka på våra hemorter i Skåne.

Pris:4.790 kr / person
Tillägg för enkelrum: 1.900 kr

I priset ingår:
I priset ingår: Bussresa, 3 nätter i dubbelrum på angivet hotell med frukost och utflykt till julmarknaden i Wismar.

© Vannarpsbussarna AB. | Webb Amiras Design