Påstigning i Sjöbo, Tomelilla, Ystad, Skurup, Svedala, Malmö, Lund/Lomma, Landskrona, Helsingborg, Ängelholm m.fl.

Resan genomförs i samarbete mer ErTur. Bokning sker via ErTur www.ertur.se/stockholm-weekend?agentCodeWeblink=Vannarp

Vicky Nöjesproduktion har tillsammans med samproducenten 2Entertain, kunnat återsamla delar av teamet bakom Oscarsteaterns tidigare stora musikalsuccé Så som i himmelen. Fredrik Kempe är tillbaka som kompositör och Edward af Sillén som manusförfattare, denna gång tillsammans med Daniel Réhn. Edward står också för regin, efter att närmast ha regisserat succén Tootsie som just nu spelas på Oscarsteatern. Även denna gång ser vi Johan von der Lancken (Vicky Nöjesproduktion) som producent, Lars Östbergh – scenografi, David Julio – mask- och perukdesign, Oscar Johansson – ljuddesign och för de musikaliska arrangemangen ansvarar Karl-Johan Ankarblom.

Det är över 30 år sedan Colin Nutleys film Änglagård med Helena Bergström, Rikard Wolff, Sven Wollter, Viveka Seldahl m.fl. tog sig in i våra hjärtan. När filmen hade biopremiär 1992, sågs den av 1,4 miljoner människor och på Guldbaggegalan tog den hem flest priser och vann bland annat i kategorierna Bästa film samt Bästa regi. Filmen var även Sveriges bidrag till Oscarsgalan i kategorin Bästa utländska film och är idag en självklar del av svensk filmhistoria. I år ger vi dig möjligheten att återuppleva filmklassikern när den får nytt liv som musikal på Oscarsteaterns scen.

Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga, band.

I Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared – i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård – tredje gången gillt från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg.
Läs mer om de medverkande och det kreativa teamet här.
Höstens stora musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång!

URPREMIÄR på Oscarsteatern den 10 september 2023.

DAG 1 HEMORTEN -STOCKHOLM
Via våra påstigningsorter reser vi norrut genom Halland och Småland. Vi stannar för förmiddags fika och för lunch på rastställen där var och en kan handla det som önskas.och Vi bor mitt i city på trivsamma Amaranten som ligger centralt på Kungsholmen. Till Och de stora affärsområdena och med alla sevärdheter och alla affärer har vi bara ett stenkast till fots liksom till Oscarsteatern där Änglagård kommer spelas.

DAG 2 STOCKHOLM
Teatern börjar 19.30 (vi har platser på första balkong) så du har hela dagen efter frukost till eget förfogande. Vill du åka med på en stadsrundtur så är du välkommen.

Stockholm erbjuder många sevärdheter som Slottet, Storkyrkan, Stadshuset m.m. Från Fjällgatan har vi en fantastisk utsikt över Gamla Stan, Strömmen, Skeppsbron och Djurgården.

DAG 3 STOCKHOLM-HEMORTEN
Hemresa efter frukost.
Vi åker samma väg som vi kom och gör pauser längs med vägen för att sträcka på benen och äta
Pris:4.290 kr / person
Tillägg för enkelrum: 1.200 kr

I priset ingår:
- bussresa - 2 nätter i dubbelrum på angivet hotell - biljett till Änglagård (kat B) - stadsrundtur - moms

© Vannarpsbussarna AB. | Webb Amiras Design