Skidresa med komfortbuss till Österrike 2017, Matrei m.fl

(start 2017-01-27 och sista hem 2017-03-25)

En skidresa till Österrike finns bland många av svenskarnas favoritresemål. Här erbjuds både avancerad skidåkning och skidåkning för nybörjare.

Vår skidresa till Österrike erbjuder inte bara skidåkning utan för den som vill även mysiga byar, afterski och spa. Häng med på vår prisvärda skidresa till alperna och få en oförglömlig vecka!

Utresa Fredagar

Vi startar i Blentarp kl 14,30 där det finns möjlighet att parkera gratis under veckan.

Kl 15,30 kommer vi till Malmö .bussparkeringen Hyllie stn. Arenagatan. Chaufförerna hälsar gästerna välkomna ombord på bussen. Färden går sedan via Öresundsbron till Danmark och vidare till Scandlines färja Gedser-Rostock. Efter våra resenärers önskemål att få kunna äta och shoppa i lugn och ro har vi en överfartstid på 1 tim 45 min.

Därefter färdas vi genom Tyskland, givetvis hålls några pauser längs med vägen. När det är tid för frukost i södra Tyskland stannar vi vid något rastställe där Du har valmöjligheter att få frukost från bussen för en rimlig kostnad eller gå in på raststället. Ni anländer till Ert resmål i lagom tid till rumsbyte.

Hemresa Lördagar

Efter en härlig vecka i Alperna med glada minnen är det tid att resa norrut. Sen eftermiddagstid hämtar vi Er för att åka hem. Efter stopp för kvällsfika kan Ni sova ända upp till Rostock där vi åker ombord på färjan som tar oss till Gedser. Överfartstid är 1 tim 45 min. Planerad hemkomst i Malmö är ca kl 13.00, vidare till Blentarp.

PM angående resan

Ankomst till Österrike under lördag förmiddag. Hemresetider informeras om på vägen ner.
Omlastning kan förekomma.
Reservation för eventuellt byte av färjevägar.

Bagage: 1 resväska och 1 handbagage ca 3 kg därtill 1 par skidor och 1 par skidpjäxor i fodral.

Resegaranti: Vi har lagstadgad resegarni enligt Kommerskollegium för Er trygghet.

Pris: 1.950:- t/r vuxen, 1.850:- barn under 11 år

Teknisk arrangör: Vannarpsbussarna AB

 

 

 

 

Heligenhafen

 

 

 

     Lördagen den 4 Mars 450:-

 

Fika finns att köpa 30:-

 

 

 

 

         Avgång      Lövestad busshpl.             05.20

 

            ”-”          Tomelilla Svampakorset  05.40

 

            ”-”           Sjöbo Bilbengtsson           06.00

 

            ”-”           Lockarps Malmö              06.40

 

                    

 

Ring  till Lasse Ingvarsson

 

och boka på telefon

 

 

 

0417-21647

 

073-8275705

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Teknisk arr: Vannarpsbussarna AB

 

Se även www.vannarpsbussarna.se

 

 

ÅK MED TILL BINGOLOTTO    

den 16 april och den 15 Maj

 

 

 

 

 

 

 

11.20 Lövestad, 11.40 Tomelilla Lidl´s parkering och     12.00  Sjöbo Supermarket, Stannar till på vägen upp och                   äter lunch på  Kviblille Gästis.

 

17.00 Ska vi sitta inne i studion, då har vi fått vars en Bingolott.

 

Under spelet serveras kaffe och kaka.  Det är slut kl. 20.00.

 

På vägen hem stannar vi till och tar ett litet stopp där vi kan fixa varmkorv till dom som vill ha.

 

Hemma ca. 00.00-00.30.

 

Pris:   500:-  Vid minst 40 deltagare.

 

I priset ingår: Buss, lunch, bingolott, kaffe och kaka.

 

                 Kvällsfikan korv i bröd tillkommer 15:-/ st

 

Ring eller maila och boka.

 

Lasse Ingvarsson

0417- 21647 eller 0738-275705 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                 Tekniskarrangör: Vannarpsbussarna. www.vannarpsbussarn

 

Program för Bohus resan i juni

 

 

 

DAG 1: Avfärd ifrån hemorten, fm-fika på Snapparps rastplats. Vidare norrut längs E6. I höjd med Kungsbacka viker vi av mot Äskhults by här får vi en guidning vi tar också vår picknick här.                                                                                                 I Äskhults by förflyttas vi tvåhundra år bakåt i tiden!                                         Följ den gamla fägatan upp till byn och lämna nutiden bakom dig. De fyra gårdarna från 1700-1800 talet; Göttas, Jönsas, Bengts och Derras är omålade och skimrar vackert silvergråa runt det lilla by torget. Byn genomförde storskifte 1825 och laga skifte 1864, men gårdarna splittrades ej och ligger kvar på sina ursprungliga platser, vilket är unikt i Sverige. Sedan fortsätter vi till Ljungskile folkhögskola och är framme på eftermiddagen. Incheckning, middag och välkomstsamling med programinformation och rundvandring på skolan.

 

 DAG 2: Frukost och avfärd mot Tjörn via Stenungssund och Tjörnbroarna. Båttur ut på Marstrandsfjorden. Promenad på fiskeläget Åstol. Förmiddagskaffe. Lunch på trevlig restaurang. Vi stannar till vid Nordiska Akvarellmuseet (85: - extra för dom som vill) I Skärhamn innan vi fortsätter till anrika Sundsby säteri. Middag i folkhögskolans restaurang Västkustgården, därefter kvällsprogram.

 

DAG 3: Avfärd efter frukost till ”Taube-land” via Uddevalla, Henån och Morlanda på Orust. Färja till Malö, Flatön och Ängön. Förmiddagskaffe.

 

Besök på Handelsman Flinks brygga, liksom Viveca Lärns Saltö”(Grundsund). Lunch där det passar. Färja över Gullmarsfjorden till Lysekil. Besök på Havets

 

Hus med bland annat fiskakvarium och utställning innan hemfärd över

 

Preemraffs lotsutkik med hänförande utsikt över Brofjorden. Middag.

 

 

 

DAG 4: Resan går norrut. Vi besöker Solhems charmiga krukmakeri. Förmiddagskaffe. Besök vid Vitlycke hällristningsmuseum i Tanum. Lunch. Färd längs kustvägen gen bland annat genom Grebbestad, Fjällbacka och Kungshamn. Vi ser på Sotekanalen. Promenad på den kända Smögenbryggan.

 

Hemfärd via Munkedal. Avslutningssamkväm med västkustbuffé.

 

 

 

DAG 5: Hemfärd – kanske via Sveriges äldsta badort Gustafsberg eller Bohusläns museum. Lunch äter vi på Kvibille Gästis Stannar till för en em.-fika.

 

Hemma ca 17.00